Informatie 

Ik liep tegen het probleem aan dat de pomp van m'n vloerverwarming 24x7 draaide, in de zomer zet je hem uit en loop je gelijk het risico dat de pomp na de zomer vast zit.

Erg vervelend maar ik heb er het volgende op bedacht.

Men neme een Atmel ATMega 88 met wat simpele componenten en een stevig relais, even wat programmeer werk en je hebt een cv pomp schakelaar welke je pomp om de 12 uur 5 minuten laat draaien tegen het vastzitten en gelijk de aanvoerleiding temeratuur van de vloerverwarming meet. Zodra de leiding warmer wordt dan 30 graden laat de schakeling de pomp draaien en reset de 12 uurs timer totdat de aanvoer temperatuur weer beneden de 30 graden komt, als de temperatuur onder de 30 graden komt stopt de pomp met draaien en wordt de 12 uurs timer gestart.

Technische informatie

We gebruiken een microcontroller van Atmel, de ATMega 88 die op z'n interne klok werkt, een DS1820 om de temperatuur te meten en het geheel is dubbel afgezekerd.

De groene led geeft aan dat er spanning aanwezig is, de rode leg geeft aan dat de pomp aan is en de gele led knippert terwijl de pomp in werking is om te controleren dat de processor niet is vastgelopen.

Hieronder vind je alle bestanden die je nodig hebt om de bouw van de schakeling tot een goed einde te brengen.